L’Institut Escola 

Institut Escola Londres

IE Londres

Qui som

Un centre públic del barri.

L’Institut Escola Londres és un centre educatiu públic de la part esquerra de l’Eixample. Oferim una proposta educativa multilingüe (català, castellà, anglès i, opcionalment, francès o alemany), amb la incorporació de metodologies innovadors i eines pedagògiques diverses i equilibrades, amb una presència important de les noves tecnologies, en les seves tres etapes educatives: Infantil, Primària i ESO.

 La nostra missió Model educatiu

La nostra missió

Model educatiu

Oferim un model educatiu inspirat en els valors propis de l’humanisme, proporcionant als nostres alumnes una formació integral que afavoreix la seva autonomia, el seu sentit crític i el seu compromís social.

Valors

Valors humans i socials

Prenem com a referència per a la nostra acció educativa els valors humans i socials. La nostra tasca docent es fonamenta en l’atenció a la persona i en un compromís pel treball, l’esforç i la superació cap a la recerca de l’excel·lència i la millora contínua.

L’IE Londres aposta per ser un centre inclusiu, respectuós amb la igualtat i la pluralitat, defensor dels valors bàsics de la convivència civil i de la societat democràtica, el reconeixement dels drets humans i, en especial, de la llibertat de pensament, el respecte a les minories i el sentiment humanitari, un centre compromès socialment i amb voluntat dimplicació en allò que passa al barri, la ciutat, Catalunya i el món.

L’Institut Escola Londres

Què tenim

L’Institut Escola Londres ofereix ensenyaments de segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria, de manera que el curs 2021-2022 tenim uns 550 alumnes de les tres etapes educatives.

Som un equip de professionals de totes les etapes, amb uns 60 docents i altres professionals d’atenció a l’alumnat, competents i il·lusionats amb la seva feina.

Disposem i gestionem serveis i recursos per atendre l’alumnat que en requereix: Aula d’acollida, Suport intensiu escolarització inclusiva (SIEI), atenció domiciliària, etc.

Historia Escola Sagrada Familia
Història de l'Escola

Història de l'Escola

Més de 150 anys d’història

Fundada el 1867 per les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, la nostra escola, amb més de 150 anys, és de les més antigues de la ciutat. L’any 1997 va passar a formar part de la Fundació Escola Vicenciana, i des del curs 2021-2022 som un centre públic, canviant el nom d’Escola Sagrada Família a Institut Escola Londres. Un canvi de titularitat que ens ofereix oportunitats que no teníem i ens engresca a tirar endavant nous projectes sobre una base molt sòlida.

En tots aquests anys, hem vist com es construïa l’Hospital Clínic i l’Escola Industrial, com s’urbanitzava la Plaça Francesc Macià i el Turó Parc, com la carretera de Sarrià es convertia en Avinguda, i fins i tot hem vist jugar el Barça en el seu primer camp. I és amb aquesta voluntat de continuar sent referents educatius al barri i a la ciutat que l’IE Londres mira endavant, amb ganes d’oferir un projecte educatiu de qualitat, inclusiu i veritablement formador als nostres alumnes.

Projecte Educatiu

Preparem, ajudem, eduquem i treballem

Un projecte educatiu internacional, innovador i de qualitat

Un projecte educatiu internacional, innovador i de qualitat:

  • Preparem els nostres alumnes perquè puguin assolir l’excel·lència en el seu desenvolupament humà i intel·lectual. Els donem les eines necessàries per entendre el món on viuen i siguin capaços d’intervenir-hi de forma activa i crítica.
  • Acompanyem els nostres alumnes en el desenvolupament de les seves capacitats intel·lectuals, físiques, afectives i socials amb una metodologia inclusiva, activa, flexible i constructiva que s’adapta a les necessitats concretes de cada nen/a, i que incorpora les innovacions pedagògiques i els avenços tecnològics més adequats.
  • Treballem estretament amb les nostres famílies per una educació integral que faci dels nostre alumnat persones autònomes, competents, responsables i felices.
  • Tenim molt presents els objectius de desenvolupament sostenible per a l’any 2030, i treballem perquè el nostre alumnat, els assumeixi amb l’objectiu de tenir un món millor per a totes les persones i el medi.

© 2021 Institut Escola Londres