“Funcionem amb renovables?”

Durant el mes de febrer, els/les alumnes de 5è i 6è han realitzat el taller “Funcionem amb renovables?” centrat en la temàtica del projecte de Cicle Superior “Junts pel clima”.
Al taller van tenir l’oportunitat d’experimentar amb diferents fonts d’energia renovables: l’eòlica, la hidràulica, la solar tèrmica i la solar fotovoltaica. Per començar, l’alumnat va participar en un debat introductori on es van posar en comú conceptes com l’energia, les fonts energètiques, els gasos d’efecte hivernacle i el canvi climàtic. A continuació, per grups, van poder manipular i experimentar amb quatre maquetes que simulaven diferents fonts energètiques, alhora que aprenien el seu funcionament.
Per concloure, es va fer una posada en comú i una reflexió sobre la importància d’ús de les energies renovables en la vida quotidiana i en l’estalvi d’emissions de CO2.
A través de l’observació i l’experimentació es fomenta el coneixement de les energies renovables i la seva relació amb la contaminació ambiental amb l’objectiu que l’alumnat sigui conscient de la necessitat de racionalitzar certs consums energètics i aplicar les bones pràctiques en el dia a dia.

© 2021 Institut Escola Londres