Erasmus Days

Els dies 15 i 16 d’octubre l’escola va organitzar els Erasmus Days per segon any consecutiu.
Els Erasmus Days són uns dies on es comparteixen els Erasmus+ que du a terme l’escola a tota la comunitat educativa, els alumnes, els mestres, les famílies i l’entorn de l’escola. Aquest any aquesta promoció s’ha dut a terme per mitjà telemàtic degut a la Covid-19. S’han elaborat manualitats, entrevistes, Kahoots, Geniallys, enquestes, podcasts i videotrucades. Ha sigut tot un èxit!
Enguany els Erasmus Days es van centrar en els dos Erasmus+ que es porten a terme a l’escola i també en l’entrevista per part dels alumnes de 1r ESO a l‘experta en projectes internacionals I amiga que ens ha acompanyat durant molts anys en diversos projectes, Marisa Badini ( ETwinning and Erasmus facilitator, de Piacenza, Itàlia).
Els dos Erasmus+ que estem duent a terme a l’escola actualment són “Keeping the Legacy Alive” a Cicle Mitjà i “Science Olympics” a 6è i al primer cicle de l’ESO. Els alumnes de Cicle Superior van crear diferents preguntes sobre aquests dos Erasmus+ i sobre la cultura europea i dels països que formen part d’aquests projectes. Aquestes preguntes es van posar en comú i es van crear dos concursos en línia en les plataformes de Kahoot! i Genially. Els alumnes de tots els cursos de primària i secundària van poder jugar i els va encantar poder demostrar el seu coneixement i aprendre sobre tots els projectes i la cultura europea que ens envolta.
Els alumnes d’infantil també han pogut participar en la celebració i han pogut aprendre sobre la cultura europea. Van aprendre quins països participaven en els projectes de l’escola, van conèixer la bandera europea i van pintar una polsera sobre la unió europea.
Els alumnes de secundària d’Erasmus Safa Ràdio van crear diverses entrevistes per aquells mestres que han pogut participar i viure de primera mà els Erasmus+, tant en la rebuda de diferents mestres o alumnes com en els intercanvis que s’han realitzat. Els mestres van compartir les seves experiències, els seus aprenentatges i com han anat implementant aquests nous coneixements dins de les classes a l’escola. També van realitzar un podcast per promocionar els Erasmus Days i la participació de la comunitat escolar.
Altrament, es va poder fer una videotrucada amb una mestra italiana, Marisa Badini, que ens ha acompanyat en molts dels projectes Erasmus+ i que té molt de recorregut en la participació i gestió de projectes Erasmus+. A més, ens ha ajudat des del principi tot involucrant-nos en aquests projectes que tant ens han enriquit com a escola en l’internacionalització i en la promoció de l’aprenentatge de les llengües i l’obertura i la projecció internacional, creant alumnes competents, respectuosos i sensibles cap a altres cultures.
Per últim, les famílies van poder participar en una enquesta i vam poder observar la promoció dels Erasmus+ i el seu coneixement en els diferents projectes que s’estan duent a terme a l’escola. Van participar 64 famílies i un gran percentatge d’aquestes, van encertar les diferents preguntes sobre els Erasmus+ de l’escola. Podeu observar el resultats de les enquestes al final de l’article.
En conclusió, dins la situació actual es van poder promocionar exitosament els diferents projectes de diverses maneres. Es va poder involucrar a tota la comunitat educativa que envolta l’escola, demostrant el seu coneixement i creant jocs i qüestionaris per promocionar els projectes, creant espais per compartir i aprendre sobre Europa i els països amb qui treballem. Agraïm a tots els alumnes, les famílies i a tot l’equip de l’escola per la seva participació en aquests Erasmus Days atípics. Els nostres socis europeus van estar molt pendents de les nostres activitats i ens van felicitar per tota la difusió que s’ha fet.
Teniu una selecció de fotografies d’aquell dia, així com el vídeo de les entrevistes aquí.

Feu clic per veure el vídeo

© 2021 Institut Escola Londres